Cât Timp Durează să Înveți o noua Limbă?

Câte ore sunt necesare pentru a învăța o nouă limbă dacă ești vorbitor nativ de engleză? Să aflăm.

Cât Timp Durează să Înveți o noua Limbă?

Cât Timp Durează să Înveți o noua Limbă?

Engleza este cea mai internațională limbă de pe glob. Dacă ești vorbitor nativ de engleză, există șanse să te descurci destul de bine în majoritatea țărilor occidentale fără a învăța vreun cuvânt în altă limbă. În Europa, în special, cu destul noroc, cineva pe acolo va cunoaște suficient de multă engleză pentru a iniția și susține situații de comunicare de bază.

Desigur, din diverse motive, fie ele personale, culturale sau legate de muncă, te vei afla la un moment dat în situația de a învăța o limbă străină. Următoarea întrebare naturală după decizia de a învăța o nouă limbă este: câte ore durează să înveți o limbă străină și să atingi fluența?

Timp estimat pentru a învăța o nouă limbă

  • Afrikaans — 575 de ore
  • Daneză — 575 de ore
  • Olandeză — 575 de ore
  • Norvegiană — 575 de ore
  • Suedeză — 575 de ore
  • Franceză — 600 de ore
  • Italiană — 600 de ore
  • Portugheză — 600 de ore
  • Română — 600 de ore
  • Spaniolă — 600 de ore
  • Germană — 750 de ore
  • Indoneziană — 900 de ore
  • Malaieză — 900 de ore
  • Swahili — 900 de ore

Înainte de a explora o listă mai extinsă de limbi și cât timp durează să le înveți, iată ce ar trebui să reții:

  • Datele sunt oficiale – Foreign Service Institute (FSI) a realizat un studiu privind timpul necesar vorbitorilor nativi de limba engleză pentru a deveni fluenți în limbi noi;
  • A cunoaște mai mult de o limbă ajută – limbile care au caracteristici comune cu engleza sunt în general mai ușor de învățat, în timp ce cele cu diferențe culturale și lingvistice semnificative pot necesita mai mult timp pentru a fi învățate;
  • Timpul petrecut învățând depinde de tine – Timpul necesar pentru a învăța o nouă limbă variază foarte mult în funcție de motivația și de dedicarea ta față de sarcină.

Scala Interagency Language Roundtable sau scala IRL

Interagency Language Roundtable este o scală de evaluare utilizată de guvernul SUA pentru a evalua angajații și diplomații care lucrează pentru FSI (Foreign Service Institute). Vei constata că această scală este cea mai precisă atunci când vine vorba de vorbitorii nativi de limba engleză care învață o limbă străină. Practic, ceea ce face această scală este să stabilească dificultatea limbii.

Level 0No proficiency
Level 1Elementary proficiency
Level 2Limited working proficiency
Level 3Professional working proficiency
Level 4Full professional proficiency
Level 5Native or bilingual proficiency

Fluența se atinge practic la nivelul 3 (competență profesională de lucru), deci acesta va fi principala noastră referință.

Dar înainte de toate, avem nevoie să clarificăm un anumit aspect al învățării limbilor străine ca vorbitor nativ de engleză: unele limbi sunt mai dificil de învățat decât altele. De ce? Pentru că engleza și alte limbi nu au fost în contact unele cu altele timp de mii de ani și au evoluat într-un mod cu totul diferit. Dar studierea limbilor care sunt complet diferite de engleză nu este imposibilă. Durează mai mult, dar în cele din urmă vei ajunge acolo.

Cea mai ușoară limbă de învățat pentru vorbitorii de engleză

Datele prezentate mai jos reflectă un studiu realizat de FSI (Foreign Service Institute) al guvernului SUA. Din nou, acestea sunt probabil cele mai exacte date referitoare la cât timp îi ia unui vorbitor nativ de engleză să devină fluent într-o limbă anume.

FSI are peste 800 de cursuri de învățare a limbilor străine în mai mult de 70 de limbi și peste 70 de ani de experiență în pregătirea diplomaților din SUA și a angajaților de afaceri externe.

Nivelul 1: Limbile care sunt cele mai asemănătoare cu engleza

Cel mai rapid mod de a învăța o limbă este să învățați orice limbă de la nivelul 1. Acestea sunt cele mai ușoare limbi de învățat pentru vorbitorii de engleză și vor necesita cel mai scurt timp pentru a le stăpâni.

LanguageTime needed to reach fluency
Afrikaansabout 575 hours or 23 weeks
Danishabout 575 hours or 23 weeks
Dutchabout 575 hours or 23 weeks
Norwegianabout 575 hours or 23 weeks
Swedishabout 575 hours or 23 weeks
LanguageTime needed to reach fluency
Frenchabout 600 hours or 24 weeks
Italianabout 600 hours or 24 weeks
Portugueseabout 600 hours or 24 weeks
Romanianabout 600 hours or 24 weeks
Spanishabout 600 hours or 24 weeks

Deși FSI clasifică toate limbile menționate mai sus ca având același scor de dificultate și același timp mediu de învățare (575-600 de ore), are sens să spunem că limbile de origine germanică precum daneza sau olandeza sunt în general mai ușor de învățat comparativ cu oricare dintre limbile romanice precum italiană sau româna.

Cele mai multe dintre limbile menționate mai sus sunt extrem de ușor de învățat din motive foarte bune:

  • folosesc același alfabet ca engleza;
  • au tipare comparabile de accent și intonație;
  • împărtășesc deja un număr de cuvinte de vocabular.

Nivelul 2: Similare cu engleza

LanguageTime needed to reach fluency
German750 hours or 30 weeks

Deși germana este cea mai germanică limbă dintre toate, nu este foarte natural de învățat pentru vorbitorii nativi de engleză.

Gramatica este mai complicată și greu de înțeles; prin urmare, germana primește un scor de dificultate de nivel 2, dar desigur, există și alte limbi germanice care sunt mult mai greu de stăpânit, precum islandeza.

"Fastest way to learn a language" by RF._.studio©

Nivelul 3: Limbi care pot avea diferențe culturale și lingvistice în comparație cu engleza

LanguageTime needed to reach fluency
Indonesian900 hours or 36 weeks
Malaysian900 hours or 36 weeks
Swahili900 hours or 36 weeks
Haitian Creole900 hours or 36 weeks

Nivelul 4: Limbi care sunt profund diferite de engleză

LanguageTime needed to reach fluency
Polish1100 hours or 44 weeks
Croatian1100 hours or 44 weeks
Latvian1100 hours or 44 weeks
Greek1100 hours or 44 weeks
Turkish1100 hours or 44 weeks
Icelandic1100 hours or 44 weeks
Finnish1100 hours or 44 weeks
Estonian1100 hours or 44 weeks
Hungarian1100 hours or 44 weeks
Bengali1100 hours or 44 weeks
Bulgarian1100 hours or 44 weeks
Persian (Farsi)1100 hours or 44 weeks
Hindi1100 hours or 44 weeks
Russian1100 hours or 44 weeks
Slovak1100 hours or 44 weeks
Tagalog1100 hours or 44 weeks
Ukrainian1100 hours or 44 weeks
Urdu1100 hours or 44 weeks
Vietnamese1100 hours or 44 weeks

Limbile menționate mai sus reprezintă doar o parte din limbile europene clasificate ca nivel 4 de către FSI. Lista continuă cu alte limbi din întreaga lume, cum ar fi mongola, nepaleza, thai, xhosa, zulu sau ebraica. Toate necesită aproximativ 1100 de ore sau 44 de săptămâni pentru a ajunge la nivelul de fluență. Astfel, când vine vorba de dificultatea limbilor, această listă include într-adevăr limbi greu de învățat, dar nu pe cele mai grele.

Cea mai grea limbă de învăţat pentru vorbitorii de limba engleză

Toate limbile de nivel 5 sunt foarte sofisticate și complexe comparativ cu engleza, având o curbă de învățare medie de până la 4 ori perioada necesară pentru ca un vorbitor mediu de engleză să învețe olandeza de exemplu. Așadar, înarmează-te cu multă răbdare și o mulțime de determinare.

Bazându-se pe toate datele și mărturiile făcute de vorbitorii de limbă engleză de-a lungul anilor, premiul pentru cea mai grea limbă de învățat ar putea reveni limbii japoneze datorită miilor de caractere pe care trebuie să le memorezi, având totodată trei sisteme diferite de scriere.

Nivelul 5: Grad extraordinar de dificultate

LanguageTime needed to reach fluency
Arabic2200 hours or 88 weeks
Japanese2200 hours or 88 weeks
Korean2200 hours or 88 weeks
Mandarin Chinese2200 hours or 88 weeks
Cantonese2200 hours or 88 weeks

Dar nu lăsa toate aceste statistici să te sperie! Oamenii din întreaga lume învață și asimilează noi limbi în fiecare zi. În plus, acestea sunt tot limbi umane; nu este ca și cum ar trebui să descifrezi un dialect extraterestru. Toate cele de mai sus sunt limbi create de oameni, și cu destulă determinare și voință, poți învăța orice limbă de pe această listă. În plus, învățarea unei noi limbi este benefică pentru creier!

Să nu uităm că statisticile FSI menționate mai sus nu includ ajutorul pe care instrumentele moderne de învățare a limbilor, cum ar fi aplicațiile de pe smartphone-ul tău, îl pot aduce la masă. În teorie, astăzi poți învăța o limbă străină mult mai repede.

 


De la 0 la conversațional rapid

Mondly este una dintre cele mai populare aplicații de învățare a limbilor străine, oferind cursuri pentru 41 de limbi, inclusiv toate limbile de la Nivelul 5. Cu Mondly, poți reduce semnificativ cantitatea totală de timp necesară pentru a învăța o nouă limbă practicând zilnic ori de câte ori ai chef, pentru că totul este chiar acolo, pe smartphone-ul tău, în orice moment.

În loc să te obosești ore în șir cu manuale groase de un centimetru, introdu în rutina ta o lecție Mondly de 10 minute și transformă învățarea într-o plăcere. Vei învăța limbile în mod natural folosind:

  • subiecte practice;
  • lecții de limbă interactive;
  • sugestii inteligente și feedback instant pe pronunție;
  • audio-uri clare cu vorbitori nativi;
  • conversații din viața reală și mult mai mult.

Începe să utilizezi Mondly gratuit pe computer sau descarcă aplicația și învață spaniola oricând, oriunde.

Anonim's Gravatar

Diana Lăpușneanu - Linguist at Mondly Blog

Diana este lingvist la Mondly by Pearson. Învățarea limbii engleze încă din copilărie i-a alimentat pasiunea pentru limbile străine, ceea ce a determinat-o să le studieze ca hobby, alături de eforturile academice. Cu o diplomă de master în publicitate și o fascinație pentru istoria lingvisticii, ea aduce o perspectivă unică rolului său, făcând învățarea limbilor distractivă pentru cititorii din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Related articles