Bir Dil Öğrenmek İçin Kaç Saat Gerekir?

Ana diliniz İngilizce ise yeni bir dil öğrenmek kaç saat sürer? Hadi öğrenelim.

Bir Dil Öğrenmek İçin Kaç Saat Gerekir?

İngilizce, dünya üzerindeki en uluslararası dildir. Eğer ana diliniz İngilizce ise, büyük ihtimalle batı ülkelerinde başka bir dil öğrenmeden oldukça rahat bir şekilde geçinebilirsiniz. Özellikle Avrupa’da, yeterince şanslıysanız, orada birisi temel iletişim durumlarını başlatmak ve sürdürmek için yeterince İngilizce biliyor olabilir.

Elbette, çeşitli diğer nedenlerle; kişisel, kültürel veya iş ile ilgili, kendinizi bir yabancı dil öğrenme ihtiyacı içinde bulacaksınız. Yeni bir dil öğrenmeye karar verdikten sonra doğal olarak gelen bir sonraki soru ise: ‘Bir yabancı dili öğrenmek ve akıcılığa ulaşmak ne kadar saat sürer?’

Yeni bir dil öğrenme süresi tahmini

  • Afrikaans – 575 saat
  • Danca – 575 saat
  • Hollandaca – 575 saat
  • Norveççe – 575 saat
  • İsveççe – 575 saat
  • Fransızca – 600 saat
  • İtalyanca – 600 saat
  • Portekizce – 600 saat
  • Romence – 600 saat
  • İspanyolca – 600 saat
  • Almanca – 750 saat
  • Endonezce – 900 saat
  • Malezya dili – 900 saat
  • Svahili – 900 saat

Daha geniş bir dil listesine ve onları ne kadar sürede öğrenebileceğinize daha detaylı bir şekilde dalış yapmadan önce, şunları aklınızda bulundurmalısınız:

  • Veri şu şekildedir – Yabancı Hizmetler Enstitüsü (FSI), ana dili İngilizce olan kişilerin yeni dillerde akıcı olmaları için geçen süreyi araştıran bir çalışma gerçekleştirmiştir.
  • Birden fazla dili bilmek yardımcı olur – İngilizce ile ortak özelliklere sahip diller genellikle öğrenmesi daha kolaydır, önemli kültürel ve dilsel farklılıkları olan diller ise öğrenmesi daha uzun sürebilir.
  • Öğrenilen süre size bağlıdır – Yeni bir dil öğrenme süresi, motivasyonunuza ve göreve olan bağlılığınıza büyük ölçüde bağlı olarak büyük ölçüde değişir.

Kurumlar Arası Dil Yuvarlak Masa ölçeği veya IRL ölçeği

Interagency Dil Yuvarlağı, ABD hükümeti tarafından FSI (Yabancı Hizmet Enstitüsü) için çalışan personel ve diplomatlarını değerlendirmek için kullanılan bir derecelendirme ölçeğidir. Bu ölçeği, ana dil olarak İngilizce konuşanların yabancı bir dil öğrenirken en doğru bulacağınızı göreceksiniz. Temelde bu ölçek, dil zorluğunu belirler.

Level 0No proficiency
Level 1Elementary proficiency
Level 2Limited working proficiency
Level 3Professional working proficiency
Level 4Full professional proficiency
Level 5Native or bilingual proficiency

Akıcılık neredeyse 3. seviyede (profesyonel çalışma yeterliliği) ulaşılır, bu yüzden bu bizim ana ölçütümüz olacak.

Ancak önce, bir konuyu açıklığa kavuşturmalıyız: İngilizce konuşan biri olarak yabancı dilleri öğrenme sürecinin belirli bir yönünü. Bazı diller diğerlerine göre öğrenmesi daha zordur. Neden mi? Çünkü İngilizce ve bazı diğer diller binlerce yıl boyunca birbirleriyle temas etmemişler ve tamamen farklı bir şekilde evrimleşmişlerdir. Ancak İngilizceden tamamen farklı dilleri öğrenmek imkansız değildir. Daha uzun sürer, ama eninde sonunda başarabilirsiniz.

İngilizce konuşanlar için en kolay öğrenilecek dil

Aşağıdaki veriler, ABD hükümetinin Yabancı Hizmet Enstitüsü (FSI) tarafından yapılan bir çalışmayı yansıtmaktadır. Bu, İngilizce konuşan birinin belirli bir yeni dilde akıcı olması için ne kadar süre gerektiği konusundaki en doğru veri olabilir.

FSI’nin 70’ten fazla dilde 800’den fazla dil öğrenme kursu bulunmakta ve 70 yıldan fazla bir süredir ABD diplomatlarını ve dış ilişkiler çalışanlarını eğitme deneyimi bulunmaktadır.

Derece 1: İngilizce’ye en yakın diller

Bir dil öğrenmenin en hızlı yolu, Derece 1’den herhangi bir dil öğrenmektir. Bunlar, İngilizce konuşanlar için en kolay öğrenilecek dillerdir ve en kısa sürede hakim olmak için en az zaman alacaktır.

Germanik diller

LanguageTime needed to reach fluency
Afrikaansabout 575 hours or 23 weeks
Danishabout 575 hours or 23 weeks
Dutchabout 575 hours or 23 weeks
Norwegianabout 575 hours or 23 weeks
Swedishabout 575 hours or 23 weeks

Roman Dilleri

LanguageTime needed to reach fluency
Frenchabout 600 hours or 24 weeks
Italianabout 600 hours or 24 weeks
Portugueseabout 600 hours or 24 weeks
Romanianabout 600 hours or 24 weeks
Spanishabout 600 hours or 24 weeks

FSI yukarıdaki tüm dilleri aynı zorluk puanına ve aynı ortalama öğrenme süresine sahip olarak sınıflandırmasına rağmen, genellikle Danca veya Hollandaca gibi Cermen dillerine dayalı dillerin, İtalyanca veya Romence gibi Romantik dillerle karşılaştırıldığında daha kolay öğrenildiği anlamına gelir.

Yukarıdaki dillerin çoğu öğrenmesi çok kolaydır ve bunun önemli nedenleri vardır:

  • İngilizce ile aynı alfabeyi kullanırlar;
  • Benzer vurgu ve tonlama desenleri;
  • Zaten birçok kelime dağarcığını paylaşırlar.

Derece 2: İngilizce’ye Benzer

LanguageTime needed to reach fluency
German750 hours or 30 weeks

Almanca tüm Germanik dillerin en Almanca olanı olmasına rağmen, İngilizce konuşanlar için öğrenmesi çok doğal gelmez.

Gramer daha karmaşık ve anlaması zordur; bu nedenle Almanca bir derece 2 zorluk puanına sahiptir, ancak tabii ki, İzlandaca gibi ustalaşması çok daha zor diğer Cermen dilleri de bulunmaktadır.

Derece 3: İngilizce’ye kıyasla kültürel ve dilbilimsel farklılıklar içerebilecek diller

LanguageTime needed to reach fluency
Indonesian900 hours or 36 weeks
Malaysian900 hours or 36 weeks
Swahili900 hours or 36 weeks
Haitian Creole900 hours or 36 weeks

Derece 4: İngilizce’den büyük ölçüde farklı olan diller

LanguageTime needed to reach fluency
Polish1100 hours or 44 weeks
Croatian1100 hours or 44 weeks
Latvian1100 hours or 44 weeks
Greek1100 hours or 44 weeks
Turkish1100 hours or 44 weeks
Icelandic1100 hours or 44 weeks
Finnish1100 hours or 44 weeks
Estonian1100 hours or 44 weeks
Hungarian1100 hours or 44 weeks
Bengali1100 hours or 44 weeks
Bulgarian1100 hours or 44 weeks
Persian (Farsi)1100 hours or 44 weeks
Hindi1100 hours or 44 weeks
Russian1100 hours or 44 weeks
Slovak1100 hours or 44 weeks
Tagalog1100 hours or 44 weeks
Ukrainian1100 hours or 44 weeks
Urdu1100 hours or 44 weeks
Vietnamese1100 hours or 44 weeks

Yukarıdaki diller FSI tarafından derece 4 olarak sınıflandırılan Avrupa dillerinin bir kısmını oluşturur. Listede dünya genelinden Mongolca, Nepalce, Tayca, Xhosa, Zulu veya İbranice gibi diğer diller de yer alır. Bunların hepsi akıcı olmak için yaklaşık 1100 saat veya 44 hafta süre gerektirir. Dolayısıyla, dil zorluğu konusunda, bu liste gerçekten öğrenmesi zor olan dilleri içerir, ancak en zor olanları değil.

İngilizce konuşanlar için öğrenilmesi en zor dil

Tüm 5. derece dilleri, İngilizce’ye kıyasla oldukça karmaşık ve sofistike olarak kabul edilir ve örneğin Hollandaca öğrenmek için ortalama İngilizce konuşanın öğrenme süresinin ortalama 4 katına sahiptir. Bu yüzden kendinize bolca sabır ve bolca azimle donatın.

Tüm veri ve yıllar boyunca İngilizce konuşanların yaptığı tanıklıklara dayanarak, en zor öğrenilecek dil ödülü binlerce karakteri hafızada tutmanız gerektiği ve üç farklı yazı çeşidi olduğu için muhtemelen Japonca’ya gidebilir.

Derece 5: Olağanüstü derecede zor

LanguageTime needed to reach fluency
Arabic2200 hours or 88 weeks
Japanese2200 hours or 88 weeks
Korean2200 hours or 88 weeks
Mandarin Chinese2200 hours or 88 weeks
Cantonese2200 hours or 88 weeks

Ancak tüm bu istatistikler sizi korkutmasın! Dünya genelinde insanlar her gün yeni diller öğreniyor ve asimile ediyor. Ayrıca bunlar hala insan dilleri; sanki uzaylı bir lehçeyi çözmeniz gerekiyormuş gibi değil. Yukarıdakilerin hepsi insanlar tarafından yaratılan dillerdir ve yeterli azim ve iradeyle bu listedeki herhangi bir dili öğrenebilirsiniz. Ayrıca yeni bir dil öğrenmek beyin için iyi bir şeydir!

Ayrıca yukarıdaki FSI istatistiklerinin, akıllı telefonunuzdaki uygulamalar gibi modern dil öğrenme araçlarının da sağlayabileceği yardımı içermediğini de unutmayalım. Teorik olarak, bugün yabancı bir dil öğrenmeyi çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.


Sıfırdan Hızla Konuşmaya

Mondly, 41 dil için kurslar sunan en popüler dil öğrenme uygulamalarından biridir ve bunların içerisinde 5. dereceden tüm diller bulunmaktadır. Mondly sayesinde, yeni bir dil öğrenme süresini büyük ölçüde kısaltabilirsiniz çünkü her şey her zaman yanınızdaki akıllı telefonunuzda bulunur ve istediğiniz zaman günlük olarak pratik yapabilirsiniz.

İnç kalınlığında ders kitaplarıyla saatlerce yorulmak yerine, günlük rutininize 10 dakikalık bir Mondly dersi sıkıştırarak öğrenmeyi kolaylaştırabilirsiniz. Doğal bir şekilde dilleri şunları kullanarak öğrenirsiniz:

  • pratik konular;
  • elle tutulur, etkileşimli dil dersleri;
  • akıllı öneriler ve telaffuz konusunda anında geri bildirim;
  • ana dili konuşanların kristal netliğinde sesleri;
  • gerçek hayat konuşmaları ve çok daha fazlası.

Mondly’yi ücretsiz olarak bilgisayarınızda kullanmaya başlayabilir veya uygulamayı indirerek her zaman her yerde dil öğrenebilirsiniz.

Anonim's Gravatar

Patrik R

SEO Uzmanları ve her şeyin optimize edilmesini isteyen bir pazarlama bağımlısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Related articles